105 KILOMETRŮ
PRO EVROPSKOU
PŘÍRODU

Marek Mencl běží v sobotu 11. května 105 kilometrů Krkonošemi pro evropskou přírodu. Podpořte jej finančním darem!

105 kilometrů pro evropskou přírodu

Marek Mencl je podnikatel, designér služeb, facilitátor a člen Zelených, který založil designérské a inovační studio Pábení. Dlouhodobě se zajímá o sociální a environmentální dopady změny klimatu (zejména) na Česko. Jeho ambicí je pomáhat na svět smysluplným inovacím, díky kterým české firmy a organizace plní své finanční cíle, a přitom vytváří bezpečné a spravedlivé podmínky pro život.

Zároveň je to nadšený běžec dlouhých tratí. Ze svého domova v Malých Svatoňovicích v Podkrkonoší vyrazí v sobotu 11. května na stokilometrový běh pro evropskou přírodu. Na svém běhu se podívá do nejkrásnějších částí podkrkonošské a krkonošské přírody, včetně polské části Krkonoš.

Cílem jeho běhu je upozornit na to, jak potřebujeme chránit a obnovovat naši přírodu. Jak ji potřebujeme dělat odolnější vůči suchu a dalším projevům klimatických změn, a jak ji musíme poskytovat co nejvíce volnosti, aby se sama dokázala obnovit.

Protože pak nám to bude krajina vracet: tím že bude úrodná, že bude zadržovat vodu nebo poskytovat příjemné prostředí na odpočinek a rekreaci. A třeba i na stokilometrový běh - i to někdo považuje za rekreaci :)

„Evropská krajina potřebuje ochranu na evropské úrovni. Proto chci svým během podpořit kandidaturu Johanny Nejedlové dalších kandidátů a kandidátek Strany zelených do evropského parlamentu. Česko potřebuje novou generaci političek a politiků, pro které nejsou zelená témata, jako je ochrana přírody a klimatu nebo modernizace naší ekonomiky jen prázdná slova.

Pohybuju se v prostředí moderních firem, které se o udržitelnost svého podnikání a menší dopad na životní prostředí upřímně snaží. A mnohokrát vidím, že tyto firmy jsou dál než naše politická reprezentace. Tak věřím, že tohle se v letošních evropských volbách podaří změnit,“ říká Marek Mencl.

Pokud chcete stejně jako Marek podpořit Zelené, pošlete prosím finanční dar na kampaň. Děkujeme!

Podpořte Marka a Zelené finančním darem

Souhlasíte s Markem? Podpořte prosím jeho úsilí a kampaň Strany zelených finančním darem. Přidejte se k více než 900 lidem, kteří již darovali, a přispějte k modernějšímu Česku.

Trasa Markova běhu