PODPOŘTE NÁS
LAST MINUTE

Co ještě můžete udělat pro úspěch Zelených?

1. Pošlete zprávy. Hodně zpráv.

Vaši přátelé, rodina či známí vám důvěřují víc než médiím nebo reklamě. Asi to sami znáte: doporučení dobré restaurace od kamaráda má větší váhu než jakákoliv reklama. A tyto lidi můžete ovlivnit. Napište jim váš důvod, proč by měli jít k volbám a dát hlas Zeleným.

Ozvěte se svým známým, kamarádům, sestřenicím, strýcům a babičkám. Spolužákům ze střední a kolegyním z volejbalu. Prostě všem, o kom si myslíte, že by měl přijít k volbám a dát hlas Zeleným.

Pokud používáte WhatsApp, stačí kliknout na tlačítko a otevře se vám nová zpráva s textem. Můžete ji samozřejmě upravit podle sebe.

Tipy pro WhatsApp:

Taková zpráva se pak každému objeví jako individuální, i když ji pošlete hromadně. Není to tedy hromadný chat.

Jak posílat SMS zprávy z počítače?

Pokud máte telefon s Androidem, použijte tento návod. Pokud máte iPhone, zřejmě využíváte iMessages, i ty je možné posílat z počítače. Návod pro Windows a návod pro počítače Apple. Pohodlněji odesílat z počítače umí i většina komunikátorů jako WhatsApp, Signal nebo Messenger.

Co lidem psát?

Nejlepší je vždycky osobní zdůvodnění, proč je pro vás volba Zelených důležitá. Můžete upozornit na konkrétní osobnost na kandidátce, které důvěřujete nebo která by mohla být zajímavá pro toho, komu zprávu píšete.

Určitě je taky vhodné přidat odkaz na náš volební web volby.zeleni.cz

Zde je jedna možná podoba zprávy:

Ahoj, v pátek a v sobotu jsou volby do europarlamentu. Bude mě těšit, pokud Zelené taky zvážíš, nebo dokonce budeš volit. Já budu Johannu Nejedlovou a Zelené volit s velkou radostí, protože podle mě opravdu potřebujeme v politice novou generaci, která to tady zmodernizuje. Tady je náš web https://volby.zeleni.cz, kde si můžeš přečíst, co chceme prosazovat a taky více o Johanně. Měj se!

2. Zveřejněte video: v pátek v 9:00

Máme skvělé video, které mohli vidět statisíce diváků ČT. Prosím, stáhněte si jej a zveřejněte je v pátek 7. června v 9:00 s výzvou, aby lidé šli volit Zelené. Cílem je pomocí této decentralizované distribuce oslovit více lidí, než jen ty, co sledují naše účty.

Pokud nemůžete nebo nechcete zveřejit video, můžete i statický obrázek (kliknutím na něj si jej můžete stáhnout)

Podpořte nás finančním darem

Chcete abychom tento program naplňovali v Evropském parlamentu? Podpořte nás prosím finančním darem. Přidejte se k více než 900 lidem, kteří již darovali, a přispějte k modernějšímu Česku.